Codi de bones pràctiques pels processos de recerca i investigació, creació i producció artística

logo pla d'impuls del teatre

Què és el codi de bones pràctiques?

La mesura ‘Foment a les residències artístiques’ es materialitza, mitjançant un procés participatiu, inclusiu i efectiu, en conceptualitzar, dissenyar i desenvolupar un codi de bones pràctiques, o codi ètic, a aplicar en els processos de recerca i investigació, creació i producció artística en un entorn específic com és el de les residències artístiques en l’àmbit català. La publicació del document està previst per l’any 2025.

Aquesta acció es desenvolupa amb la col·laboració de Xarxaprod i de la TTP, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques.

Quins objectius té aquest codi?

L’objectiu principal del codi és guiar en el comportament ètic i professional tant de les persones creadores en arts escèniques, com tots els espais, públics i privats, que ofereixen i gestionen activament residències artístiques a Catalunya tot:

1

Establint estàndards de comportament i funcionament ètic tant per part dels creadors i creadores, com pels espais que ofereixen residències en els 3 àmbits: recerca i investigació, creació i producció

2

Definint valors com la integritat, la transparència, el respecte, la diversitat, la conducta personal i professional, la responsabilitat, el foment d’un ambient segur i respectuós, etcètera

3

Definint-se com una eina per crear ambients de confiança, respecte i col·laboració.

A qui va dirigit?

Logo del teatre Als espais tant públics com privats que ofereixen residències artístiques per a creadors i creadores d’arts escèniques.

Als espais tant públics com privats que ofereixen residències artístiques per a creadors i creadores d’arts escèniques.

logo Als espais tant públics com privats que ofereixen residències artístiques per a creadors i creadores d’arts escèniques.

Als espais tant públics com privats que ofereixen residències artístiques per a creadors i creadores d’arts escèniques.

Quin és el calendari de treball?

FASE 1: CONCEPTUALITZACIÓ: 2024 

Bloc 1: Recerca i anàlisi de la situació actual

Bloc 2: Creació de la taula d’experts i expertes representatives del sector, com ara creadors i creadores teatrals, espais de creació i producció que desenvolupin i gestionin residències pel territori, teatres, professionals de la gestió i associacions articuladores del sector, etcètera.

Bloc 3: Desenvolupament dels continguts, consens i edició final

FASE 2: ACCIONS DE DIVULGACIÓ: 2025

Un projecte de:

Amb el suport de:

Imatge que representa el logotip de la generalitat de catalunya.

Amb la col·laboració de:

Scroll al inicio