Persones mentores
Equip de persones assessores del Programa de Mentories del Pla d'Impuls del Teatre 2025
ANDREA LEUNDA

Advocada especialitzada en l’àmbit de les arts i la cultura.
Actualment, és advocada de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) i l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). També assessora a companyies, empreses i entitats que produeixen i distribueixen projectes escènics, així com col·labora amb entitats públiques.
Des de l’any 2015 treballa exclusivament pel sector cultural i s’ha especialitzat a oferir un acompanyament integral en tots els aspectes legals relacionats amb la pràctica professional, especialment en arts escèniques i vives: contractació laboral, mercantil i amb l’administració pública, cessió de drets de propietat intel·lectual, fiscalitat, entre d’altres. Habitualment imparteix formacions adreçades al sector. Entre d’altres, és ponent en formacions impartides per l’SDE i a la Formació en Producció d’Arts Escèniques organitzada per la Xarxa de Productores des de la seva primera edició.
ARNAU VINÓS

Llicenciat en Art Dramàtic, amb un Màster en Creació en Arts de Carrer i un Màster en Gestió Cultural.
Ha estat responsable de producció i professionals de Mostra Igualada (2015–2025), membre de diverses comissions de programació i avaluació, i actualment productor executiu de la companyia d’escenes híbrides Eléctrico 28.
Ha assessorat companyies en estratègies de creixement, producció i finançament, i com a cofundador de Xinampa Cultural ofereix una visió integral i pràctica del sector per a projectes emergents.
Li interessa especialment acompanyar processos creatius amb vocació de sostenibilitat, ajudant a connectar visió artística i estructura professional.
CAROL LÓPEZ

Autora i directora.
Llicenciada en Dramatúrgia i Direcció Escènica per l’Institut del Teatre de Barcelona.
Ha impartit Seminaris de Creació a Bogotà, Caracas, a l'Institut del Teatre de Barcelona, a la Universitat Pompeu Fabra i a l’Obrador de la Sala Beckett. Col·labora com a docent a l’ESCAC (des del 2010) i ha estat Directora del XI Laboratori d’Escriptura Teatral convocat per la Fundació SGAE.
Ha escrit i dirigit vàries obres estrenades a Barcelona, Madrid, Mérida, Argentina i Mèxic.
GIULIA POLTRONIERI

Amb una àmplia trajectòria en la gestió i programació d’arts escèniques, ha treballat entre d’altres en gestió i distribució d’espectacles d’arts escèniques i en la direcció de programes teatrals en institucions com l’Ajuntament de Terrassa i el Teatre Auditori Atrium Viladecans.
La seva experiència inclou la definició de pressupostos, la cerca de finançament públic i privat, la gestió de subvencions i la distribució d’espectacles en circuits nacionals i internacionals. També és docent en el Postgrau de gestió d’espectacles i festivals de la Universitat de Barcelona, on aporto una visió pràctica sobre la viabilitat i sostenibilitat de projectes teatrals.
MARTA RIERA

Màster Oficial en Gestió Cultural per la Universitat Internacional de Catalunya i diplomada en Educació Social (UNED) i en Dansa Contemporània (Scottish School of Contemporary Dance).
S’inicia en la gestió cultural al festival Dies de Dansa (2011-2012), gestionant-ne l’àrea professional i desenvolupant-hi tasques de producció i regidoria. Ha treballat en distribució, gerència, producció i comunicació amb companyies i projectes com ara Cia. Mar Gómez, Dei Furbi, Guillem Albà, Teatre de l’Aurora o Cultura i Conflicte. També s’ha dedicat a l’assessorament en matèria d’estratègia, producció, distribució i comunicació per a diferents companyies (Sound de Secà, Elena Zanzu, Artistas Salchichas, Les Pinyes, Joao Lima, Patricia Hastwell, Projecte IGLU) i ha col·laborat en l’àrea de públics i comunicació a entitats com La Seca Espai Brossa o el Teatre Capitol, entre altres. Ha sigut coordinadora l’àrea de cultura de l’Associació Núria Social (Olot), on ha dissenyat i desenvolupat una programació regular d’arts escèniques i música de petit format de 2020 a 2023.
Actualment porta la distribució i la difusió de les produccions de Teatre de l’Aurora i forma part de la comissió de continguts i programació; la distribució de Guillem Albà i és membre del col·lectiu Cultura i Conflicte. Des del 2024 ñes responsable de les relacions internacionals i estatals de la Mostra Igualada.
Com a formadora, ha col·laborat amb el Servei de Desenvolupament Empresarial de l’ICEC, l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, l’ l’Associació de Professionals del Circ, el Festival Pedra Viva i el festival Stripart.
MONTSE ENGUITA

Productora multidisciplinar des de fa més de 30 anys, dedicada a la producció d’Arts Escèniques, Esdeveniments, Música i Audiovisuals tant en el sector privat com en el públic.
L’any 1996 s’incorpora com a productora a l’empresa de producció i distribució Vania Produccions, amb la que col·labora professionalment fins l’any 2012.
Realitza gires internacionals a nivell mundial a països com Xina, Estats Units, Brasil, Argentina, Colòmbia, Índia, França i Alemanya.
Treballa amb directors i directores com Magüi Mira, Andrés Lima, Helena Tornero, Javier Daulte, Paco Mir, Pep Pla, Elisenda Roca, Marta Carrasco, Gerard Vázquez, Josep Costa, Tricicle i Esteve Ferrer entre d’altres.
Actualment compagina la seva activitat professional com a productora i directora, amb la
docència del Grau Superior d’Arts Escèniques i de Formació Professional a El Timbal, Centre de Formació i Creació Escènica, a Eòlia i a l’EAEM, amb la realització de diferents Master Class, assessories i seminaris sobre producció.
Recentment ha estrenat “L’enterrador” de Gerard Vázquez i Pepe Zapata i és membre fundador i sòcia de la Cia. Ad Hoc, amb la que ha estrenat “Dona i aspirador(a)” d’Helena Tornero a la Sala Beckett i “Caure - To fall”, en el context del projecte internacional WIRE, on també ha realitzat la producció artística i l’ajudantia de direcció. Tots ells, es troben de gira en aquests moments.
NÚRIA CAÑAMARES

Periodista cultural freelance especialitzada en arts escèniques.
Amb 20 anys de trajectòria, ha treballat en diferents mitjans (Entreacte, EscenaFamiliar, Zirkòlika, Recomana, TeatreBCN, Godot, Serra d’Or), agències (Both) i per a departaments de comunicació (Catalunya Ràdio, ICUB, Mostra Igualada, Grec, Temporada Alta) centrant l’activitat en l’estratègia, imatge, campanyes promocionals i redacció de continguts.
PEPE ZAPATA

Gestor cultural amb més de 20 anys d’experiència en direcció de projectes teatrals, estratègia, comunicació i desenvolupament de públics. He estat director del TRESC, responsable de màrqueting i comunicació al Mercat de les Flors i de Relacions Corporatives i ESG al Grup Focus. Actor, productor i autor teatral, combino la pràctica artística amb la docència universitària i la direcció del Congrés Internacional d’Espectadors de Teatre.
SANDRA BOGOPOLSKY

Gestora cultural amb experiència en disseny, coordinació i producció de projectes culturals i artístics.
Llicenciada en Cultura i Comunicació i amb un Màster en Gestió Cultural, treballa en l’àmbit associatiu, institucional i en la producció escènica.
Des de 2022, és responsable de les àrees de projectes i formació a l’Associació de Professionals de la Interpretació i la Direcció de Catalunya (AADPC), gestionant projectes, esdeveniments i activitats formatives. Anteriorment, va ser tècnica de cultura a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia (2020-2022) i coordinadora de projectes a l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) (2009-2020), on va gestionar projectes i esdeveniments i va liderar l’àrea de desenvolupament professional, l’àrea de polítiques educatives i la gestió de les subvencions de l'entitat, entre d'altres.
Des de 2019, també és co-organitzadora i programadora del Festival Mitjó de Sant Pere de Riudebitlles.
TONI GONZÁLEZ

Consultor per a la mobilitat artística, la internacionalització, el desenvolupament estratègic i la transformació dels projectes de les arts escèniques i musicals. Més de trenta anys d'experiència al sector cultural l'acrediten com a mentor d'organitzacions artístiques i creatives. En els deu anys d'activitat com a consultor, ha assessorat al voltant de cent projectes a Espanya, Europa i Amèrica Llatina. Fruit d’aquesta pràctica, ha construït una base de coneixement extensa, multidisciplinar i globalitzada, única per guiar el desenvolupament sostenible dels projectes creatius.acional d’Espectadors de Teatre.
ANNA AURICH

Llicenciada en Humanitats i Periodisme per la UPF, porta més de 20 anys de trajectòria professional.
Després de treballar per importants agències de comunicació (Llorente&Cuenca i Equipo Singular) passa a ser responsable de premsa del Teatre Lliure durant 9 anys (del gener de 2005 fins al gener de 2014 durant els mandats de l’Àlex Rigola i en Lluís Pasqual).
El 2014 decideix fer un canvi de rumb i comença a treballar en un projecte propi que s’anomenarà Còsmica, una agència de comunicació i continguts, que actualment compta amb un equip de 9 persones i que treballa amb clients del sector cultural i social d’arreu del territori.
CARLES RIGUAL

Professional amb més de 25 anys d’experiència en disseny d’il·luminació, direcció i producció tècnica en arts escèniques, esdeveniments i projectes audiovisuals.
Ha col·laborat amb nombroses companyies, destacant la seva trajectòria amb Erre que Erre Danza i La Fura dels Baus, i és cofundador de Silver Drops Dansa, on integra una visió artística i tècnica en la creació d’espectacles. Amb experiència en la gestió de teatres i espais multidisciplinaris, ha coordinat produccions de gran format com a responsable de platós al hub de Netflix.
Actualment també impulsa projectes que connecten empreses audiovisuals amb col·laboradors internacionals. Ha desenvolupat una tasca docent impartint cursos d’il·luminació i fotografia.
CRISTINA BLANCO

Cris Blanco va néixer al barri de Peñagrande-Lacoma, a Madrid. Encara que es va llicenciar en Interpretació per la RESAD l’any 2002, des que va sortir sempre ha escrit i dirigit els seus propis treballs escènics. També actua sempre en ells, i alguna vegada al cinema.
Com a intèrpret, ha treballat amb Alfredo Sanzol, Pablo Messiez, Xavier Le Roy, Cuqui Jerez, Juan Domínguez, Los Bárbaros i Vanessa Espin, entre altres, i en cinema amb Icíar Bollaín, Roser Aguilar i Belén Funes.
Alguns dels seus treballs escènics són:
QUADRAT_fLECHA_pERSONA qUE CORRE (2004), premi Jardí d’Europe 2006, Inpulstanz Viena
The Set Up (2008)
ciencia_ficción (2010)
L’Agitador Vórtex (2014)
Bad Translation (2016)
Perruques a la Boira (2018)
El petit (2019), amb Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol
Grandíssima Illusione (2022)
Petit cúmul d’abismes (2023)
Ha presentat els seus treballs a festivals, museus i teatres nacionals i internacionals com el Festival de Tardor, La Bâtie (Ginebra), la Biennale de la Danse de Lió o el Festival B:OOM (Seül), entre d'altres.
A les seves obres ha tingut la sort de comptar amb la producció de La Villette de París, el Centro Dramático Nacional, el Festival Grec, Le Phénix, el Mercat de les Flors i Condeduque, entre d’altres.
Ha participat en diversos projectes educatius com el Màster d’Arts Escèniques de la ESADCYL (Valladolid) i el Museu Reina Sofia. Ha estat professora d’Interpretació al CSD de l’Institut del Teatre de Barcelona entre 2019 i 2023, i ha impartit tallers a la Universitat del Pacífic (Lima), la UNAB (Buenos Aires) i la UNAM (Ciutat de Mèxic), entre altres.
Li agrada molt el cinema, especialment la ciència-ficció, i el seu treball escènic beu d’aquest gènere, a més de les arts plàstiques, la música i la cultura popular. El seu circuit, durant molt de temps, ha estat la dansa, i entén en part l’escena des del coreogràfic.
Li interessen els mecanismes del mateix teatre i les seves convencions, el metallenguatge, l’humor, la barreja de gèneres i formats i, especialment, la relació amb el públic.
IVA HORVAT

Iva Horvat és professora universitària de Kinesiologia, llicenciada a la Universitat de Zagreb, ballarina, coreògrafa i directora d'escena en dansa i teatre.
Art Republic és l'agència d'estratègies i mobilitat en les arts escèniques, que va fundar i dirigir juntament amb Elise Garriga. Mentor i professor en gestió i distribució. Professor company a HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Mentor líder en el programa de desenvolupament de productors Grand Theatre Groningen.
MERCÈ PUY

Mercè Puy és productora executiva i gestora cultural amb més de 30 anys d’experiència en les arts escèniques. Cofundadora de Vania Produccions, ha produït més de 80 espectacles guardonats amb premis com els Max, Butaca o Ciutat de Barcelona.
L’any 2012 crea la seva pròpia productora, Puy & Co, amb la qual impulsa projectes propis i col·laboracions amb empreses com Bombonera Producciones i Teatre Lara. El mateix any inicia una estreta col·laboració amb El Terrat de Produccions, liderat per Andreu Buenafuente, creant una línia especialitzada en teatre i arts escèniques que es manté activa fins avui.
Combina la producció teatral amb la gestió artística, la docència i el mecenatge cultural, i ha desenvolupat projectes també en el camp de les arts visuals. Forma part del patronat de la Fundació Colores de Calcuta i ofereix formació en gestió i producció escènica a diferents territoris de l'Estat.
MUNTSA ROCA

Graduada en Belles Arts, Administració d’Empresa i Postgrau en Gestió Cultural de museus i empreses culturals per la Universitat Pompeu Fabra.
Gestora cultural que inicia la seva trajectòria com a tal al 2005, ha treballat ens àmbits de les Arts Visuals, Editorial i Arts Escèniques. Des de 2021 dirigeix la productora cultural Lila Brick (projecte resident a Fabra i Coats, Fàbrica de Creació), dedicada a l’acompanyament en processos de creació p d’Arts Escèniques.
Acompanya a companyies com Paloma Muñoz Siberia Danza, laSADCUM de Guillem Jiménez, Mos Maiorum, Ester Guntín o l’espectacle 4132314 amb el sextet format per Tarta Relena + Cocanha + Los Sara Fontán, entre d’altres.
Ha estrenat espectacles al Mercat de les Flors, Festival Grec de Barcelona, Festival TNT, Fira Mediterrània, Dansa Metropolitana, CCCB, Festival Danza Valencia o Centro Cultural Condeduque, entre d’altres.
NÚRIA VIZCARRO

Dramaturga, actriu i directora.
És membre fundador de La Ravalera i creadora de la Fira de Teatre Breu de Castelló "La Ravalera”.
Llicenciada en Art Dramàtic, en l'especialitat de Dramatúrgia i Direcció per l'Institut del Teatre de Barcelona, i en l'especialitat d'Interpretació, opció textual, per l'ESAD València.
Ha rebut: XVIII Premi de Teatre “Castelló a Escena” amb l’obra Teresa, premi a Millor espectacle de la 22a Mostra de Teatre de Barcelona amb Assassines de la Cia. Flor Innata.
Ha estat finalista als Premis Max 2019 en autoria i espectacle revelació per Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora de La Ravalera. Al 2023 ha sigut seleccionada a l’XI Laboratorio de Escritura Teatral de la SGAE i a l’Ínsula Dramatària 2024 i beneficiària dels Ajuts a l’escriptura Benet i Jornet de la Sala Beckett.
Compagina l’escriptura amb la direcció i la interpretació i imparteix cursos de dramatúrgia per a diferents edats i nivells.
Les seves obres s’han estrenat a diversos teatres de València, Barcelona, Illes Balears i País Valencià.
ROGER BERNAT

Roger Bernat / FFF realitza projectes teatrals cooperatius que involucren el cos dels espectadors. Tot i que la major part d'aquests projectes s'hagin realitzat en contextos teatrals, a la darrera dècada han estat produïts per institucions com la Documenta Kassel o la Biennal de Sao Paulo.
Alguns dels seus treballs són Domini Públic (Teatre Lliure, Barcelona, 2008), La consagració de la primavera (Teatre Miracle, Mèxic, 2010), Please Continue: Hamlet (amb Yan Duyvendak. Théâtre du Grütli, Ginebra, 2011), Pendent de vot Desplaçament del Palau de La Moneda (STML, Santiago de Xile, 2014), Numax-Fagor-plus (KunstenFestivalDesArts, Brussel·les, 2014), We need to talk (Temporada Alta, Girona, 2015), No es registren converses d'interès (MUCEM, Mars (Documenta 14, Atenes-Kassel, 2017), Flam (Festival Grec 2019), ENA (Teatre Lliure, 2020), Desnonissea (CASM, 2021), PIM PAM (34 Biennal de Sao Paulo, 2021)2 (Fira Tàrrega, 2022) o La Scelta (Kilowatt Festival, Sansepolcro, 2023).
Entre els premis que ha rebut destaca el premi Sebastià Gasch 2017.
El 2009 va editar, juntament amb Ignasi Duarte, el llibre Estimat Públic. L'espectador davant de la participació: jugadors, usuaris, prosumers i fans, (CENDEAC, Múrcia). Es troben articles seus a Joined Forces, audience participation in theatre (Alexander Verlag, Berlin) i Teatre relacional (Ed. Fonaments, Madrid), entre d'altres.
Roger Bernat també ha estat fundador de la companyia General Elèctrica (1998-2001), de l'Associació d'Artistes Escènics (2006-2008) i entre el 2015 i el 2020 va ser patró del centre de producció i investigació en arts visuals Hangar.
TERESA PETIT

Estudia interpretació a l’Institut del Teatre i funda una companyia de teatre, allà aprèn les tasques de producció d’espectacles. Entra a treballar com a professora als CFGS de Producció d’audiovisuals i espectacles i Realització d’audiovisuals i espectacles on hi romandrà 23 anys.
Durant uns anys compagina la docència amb la gestió del Departament internacional (Erasmus, beques internacionals, intercanvis amb universitats partners…), i la producció de projectes escènics personals.
El 2020 entra a la Xarxa de Productores Professionals de Catalunya i organitza una Formació en producció d’arts escèniques que actualment coordina. Entra com a professora de Producció i Gestió a l’Institut del Teatre i és productora free Lance de companyies com Obskené, Roser Soler, Parking Shakespeare.
Actualment està escrivint un Manual de producció d’espectacles.